Siirry pääsisältöön

Kantoreppu vs kantoliina

Suoraan sanoen, olen pitänyt kantoliinaa aina ns. ”hippijuttuna”, enkä oikeasti ennen Tildan syntymää olisi voinut kuvitella hankkivani sellaisen. Tämän takia tutkin kantoreppuja ja niiden markkinoita.

Ensimmäinen asia, joka selvisi minulle, oli että kannattaa ostaa repppu, jolla voi kantaa sekä edessä että takaa. Kuitenkaan rintareppuja ei enää suositella lainkaan (lue: lasta kannetaan edessä, kasvot menosuuntaan), joten ruksasin sen pois listalta jo samantien. Manducaa aloin tutkia ja se oli ajatuksissa hankkia, taisi jopa olla monta kertaa jo ostoskorissa jossain nettikaupassa. Olen vain niin tarkka väreistä ja tuotteiden ulkonäöstä, että värimaailma ei mielyttänyt laisinkaan.

Sitten löysin täydellisennäköisen repun, mutta onko se hyvä? Aloin tutkimaan..
Kyseessä siis Tulan kantoreput. Monen kymmenen haun ja nettisivun selaamisen jälkeen päädyin free to grow -malliin.

Se oli mielestäni fiksu vaihtoehto, koska sitä voitiin käyttää vastasyntyneestä (jos vauva normaalipainoinen) aina 20 kiloon saakka, ilman vauvatukea. Lisäksi siitä löytyi aivan ihania kuoseja. Itse pähkäilin blossomin ja discoveryn välillä ja lopulta sitten päädyin tuohon discoveryyn, koska se olisi helppo sovittaa myös omaan vaatetukseen.

Mutta, aiheeseen kantoliina..

Tildan ollessa n. Puolivuotias facebookin kantoliinat ja kantoreput - kysy ja keskusteluryhmä oli pikkuhiljaa kuukausien ajan aivopessyt minut ajatukseen, että on pakko päästä kokeilemaan kantamista liinalla. Pienen tutkimisen jälkeen, selvisi, että 6. Pituinen liina olisi varmasti meille sopiva ja sen jälkeen löysinkin ipanaiselta aivan ihanan liinan. Liina on Fidellan kudottu persian charming black. Odotin kun kuuta nousevaa sen saapumista ja 1,5 viikkoa myöhemmin, liina oli meillä. Tämän jälkeen ostin vielä toisen käytetyn liinan Facebookin kantovälinekirppikseltä, joka on taas erivärinen ja valmiiksi kesytetty (pehmentynyt, venynyt= helpompi kiristää). Se on ihana Didymoksen prima aurora. Selvitä siis ennen ostamista, oma peruskokosi, näitä taulukoita löytyy netistä. Esimerkiksi täältä, löydät paljon tietoja kantoliinoista.

Olin katsonut jo valmiiksi joitain helppoja aloittelijan etusidontoja ja ensimmäiseksi kokeiltiin etureppua. Sen jälkeen kietaisuristiä. Sidontavideoita löytyi facebookin yllämainitusta ryhmästä, kantoliinayhdistyksen nettisivuilta http://kantoliinayhdistys.fi/kantaminen/sidontaohjeita ja youtubesta. Vinkkinä voin kertoa, että Wrapyouinlove:n videot on esim. hyviä.
Ollaan lisäksi alettu kokeilemaan myös selkäsidontoja pikkuhiljaa ja nyt alan jo olemaan niissäkin aika hyvä. Seuraava projekti taitaa olla toisen 6. liinan lyhentäminen 4 ja liinarenkaiden kokeilu. Kiitos tosiaan tuon yllämainitun facebook - ryhmän, olen oivaltanut liinailussa paljon asioita lyhyen ajan sisään. Harmittaa, etten tajunnut tästä silloin kun Tilda oli ihan vauva. Nyt esim. käytän liinaa aina, jos on iltakiukku (tai mikävaan kiukku) meneillään. Aivan takuuvarma rauhoittumiskeino!




Ihana discovery -reppu on nyt kotikäytössä toistaiseksi tauolla, koska olemme molemmat Tildan kanssa niin innoissamme tuosta liinasta. Tilda ei ikinä nukahtanut reppuun, mutta liinaan nukahtaa melkolailla joka kerta. Se kertokoot siitä, kuinka ihanaa on kantaa liinassa 😍 

Tula on edelleen reissussa ja metsäretkillä käytössä, koska koen sen helpommaksi ottaa mukaan ja virittämään päälle. Katsotaan muuttuuko tämäkin asia vielä..




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pyöräkärry

Jo ennen lasta olen haaveillut pyöräkärrystä, en tiedä miksi, mutta ne on aina kiehtonut minua omalla tavallaan. Oli siis melkeinpä itsestäänselvyys, että hankin meille sellaisen. Keväällä, lumen sulattua pois, aloin heti tutkia asiaa tarkemmin. Hyvin monessa paikkaa suositeltiin ostamaan ns. Kunnon kärryn (lue: kalliimman), koska halvemmat mallit on esim. Hyvin painavia ja raskaita vetää.  Kaksi merkkiä jäi siis, Thule ja Croozer. Seuraava asia, mikä oli myös minulle itsestäänslvyys, oli että kärry hankitaan käytettynä, koska minulla ei olisi mitenkään varaa uuteen. Sitten piti päättää, ostaisinko yksi-vai kaksipaikkaisen..No, tässä ajattelin lähinnä nyt Tildan ja hänen serkkupojan kannalta asiaa. Toki aina täytyy miettiä myös tuleeko meille ehkä joskus toinen lapsi, mutta meillä ei ole tarkoitus hankkia lapsia hyvin pienellä ikäerolla ainakaan. Koskaan ei toki tiedä, miten käy yms. Mutta näin olemme ajatelleet. Päätin nyt silti, että halusin kaksipaikkaisen kärryn. Onpa

Angelcare vaipparoskis

Tarvitseeko vaipparoskista? Rehellinen vastaukseni on, ei. Tosin, jos hoitopöytä on pitkän matkan päässä keittiönroskiksesta ja haluat pitää hajut poissa, tämä on kyllä erittäin kätevä. Tätä ei oikeasti tarvitse tyhjentää, ennenkuin se on täynnä. Se ei päästä hajuja läpi eikä meidän koirat pääsisi sitä edes vahingossa penkomaan. Ison miinuksen tämä saa tosin siitä, että täyttökasetteja täytyy aina tilata netin kautta (ja monesti ne on loppu varastosta). Prismasta ja Lastentarvikkeesta löytyy kyllä Tommee Tippee -merkin kasetteja, mutta ainakin Lastentarvikkeen myyjän mukaan, ne ei satu Angel care -roskikseen. Ostimme tämän oman verkkokauppa.com:ista , kun kävimme Helsingissä lomalla ennen vauvan syntymää. Sieltä sitten tilaan nuo vaihtokasetit aina. Jälkiviisaana ostaisin ehkä nyt tuon Tommee tippee -merkkisen, koska olisi huomattavasti helpompi ostaa niitä vaihtokasetteja siihen. Meiltä tämä saa äänen.

Itkuhälytin vai radiopuhelin?

Emmin melko pitkään itse näiden kahden välillä? Pidin välillä taukoa ja aloitin aiheen tutkimisen aina vähän ajan päästä uudestaan. Loppupeleissä päädyin kuitenkin ihan itkuhälyttimiin, koska ajattelin ettei kantavuutta tarvitse niissä olla aivan järjettömästi ja koon puolesta saa olla mielummin pienemmät kuitenkin. Halusin myös hälyttimiin lämpömittarin (sitä ei taida olla radiopuhelimissa). Ehdoton ominaisuus oli myös akkutoimiset hälyttimet. Tänä päivänä suurin osa itkuhälyttimistä vaati vieläkin verkkovirran ainakin siihen vauvan osaan. Meillä on siis Neonate- BC 5700D hälyttimet, joissa on todella hyvä kantavuus, muttei kuitenkiin yhtä hyvä kuin radiopuhelimessa. Me ainakin pärjätään näillä ihan hyvin ja tosiaan mainittakoon vielä, että ne on käytössä ihan päivittäin. Kaverilla on käytössä Nabby , eli puhelimen välityksellä toimiva hälytin. Siinä on kivoja toimintoja ja se toimii oikein hyvin muuten, mutta kantavuus on erittäin heikko. Toivottavasti näitä saadaan kehitettyä